SELAMAT DATANG DIUCAPKAN BUAT PENGUNJUNG SEKALIAN

Plan ke lain, Melancong ke lain.

Plan mengejut ke Cameron Highlands

Dengan tidak disangka-sangka aku telah menukar plan utnuk bercuti di Swiss Inn Resort Damai Laut ke Tanah Rata, Cameron Highlands bersama keluarga aku. Melancong ke melencong aku ni, mcm-mcm hal. Biasa la nak yg terbaik dan puas hati bila keluar melancong sekali sekala.


                
                                 Memetik Strawberi yang rasanya masam-masam manis. Mahal pun ada.
                                                                                 Lalu je kedai keropok ja dia mau beli mkn.

Letih panjat tangga Ladang Teh 


                   

Bercuti di Bukit Merah, Taiping.

Petang Jumaat kami bertolak ke Bukit Merah, Taiping. Hajat nk mandi manda sambal bercuti.
Kami sampai dalam pukul 7.30 ke tempat penginapan. Kami tidur di Suria Apartment yg ditempah online. Itu pn nasib ada. Laketown Resort dh abis ditempah.



Esoknya kami breakfast dulu, rugi kalau tak makan sebab dikira sekali bilik kami. Free la katakana.
Kami makan dan melihat ada dah kanak-kanak yg mandi kolam di Suria Apartment ni seawal 9.00 pagi. Bersemangat mereka ni, ye la sekali sekala bercuti. Kalau kat kampong jumpa sungai ja.



Kat bawah ni, sekitar gambar yang sempat diambil. Maklum la, nak mandi mana bleh bawak handfon. Leceh ja, buat tetiba jatuh. Habis nk beli lg plak.                              
                             






Kem Pembangunan Hoki


Sebenarnya gambar ni di ambil tahun lepas. Tapi lupa nak post kan awal-awal sebab banyak sgt kekangan dan kankungan. Internet plak mmg selalu problem. Pakai laju salah, pakai lambat salah. Macam2 cerita.


Kem ni aku buat kan untuk membangunkan semangant hoki yang dah pudar. Tidak seperti dulu masa aku baru-baru masuk ke sekolah ni tahun 2009. Masa tu mmg best la sb ada sponsor dan ada jgk jurulatih yang pernah bermain untk negara. Murid-murid terdiri dari ahli kelab hoki tahun 4,5,6 dan ada segelintir yang minat masuk dari tahun 3. Mmg kena la sb aku buat pembangunan. Nak cari bakat-bakat baru sb aku dapat kesan dari sukaneka sekolah jalankan. Cepat2 la aku mulakan projek.


Pengenalan untuk diorang ni mmg byk la. Jenuh aku nak perabih dalam masa terdekat. Aku adakan sesi melihat dan memahami peraturan hoki pn berguna jgk sb murid2 kurang terdedah dg suasana luar dan permainan sebenar disebabkan kankungan yang kian mahal skrang. Disebabkan aku jgk minat dgn permainan ni, aku cuba wujudkan dgn sukses. Cuma malangnya aku tinggal jauh dr sekolah. Masa mmg terhad la, kalau nak mmg nak buat je training selalu tp kwn2 ada kata, penat2 kita wujudkan pemain. Akhirnya kita bukan dihargai sgt. Penat lelah dan family diabaikan bukan mereka tau pn.