SELAMAT DATANG DIUCAPKAN BUAT PENGUNJUNG SEKALIAN

Shahz Miera ni betul tipu

Percintaan antara dua pelakon yang sedang naik masa kini, Shah Jaszle dan Miera Liyana, akhirnya berakhir sudah apabila putus di tengah jalan. Masing-masing telah pun bertindak untuk buat haluan sendiri. Waktu bercinta dahlulu, bukan main rak lagi buat pengakuan bercinta dan telah menyukai masing-masing sejak bertahun-tahun dahulu lagi.
Namun, tak lama selepas pengakuan ini, terputus sudah, dikatakan berpunca daripada Miera Liyana sendiri apabila sedang bercinta dengan orang lain, boleh bermain kayu tiga pula.



YUSRYdan LISA BERNIKAH 23 FEBUARI 2012

Pasangan artis sensasi, Yusry Abd. Halim, 38, dan Lisa Surihani, 25, hari ini menamatkan spekulasi apabila mengumumkan akan melangsungkan pernikahan pada 23 Februari depan.

Menurut pasangan tersebut, majlis pernikahan akan diadakan di Masjid Sultan Mizan Zainal Abidin, Presint 2, di sini, manakala majlis resepsi bakal berlangsungdi Pusat Konvensyen Antarabangsa Putrajaya (PICC) pada 26 Februari.


Yusry yang juga anggota trio KRU berkata, tarikh tersebut dipilih kerana ia adalah masa paling sesuai memandangkan jadual kerja mereka yang padat dengan sesi penggambaran.

"Kami tiada alasan khusus mengapa tarikh ini dipilih. Cuma masa itu yang paling sesuai untuk kami melangsungkan pernikahan.

"Semalam keluarga saya telah bertemu secara rasmi dengan keluarga Lisa untuk menghantar cincin tanda dan semuanya berjalan dengan lancar," katanya pada sidang akhbar khas bagi mengumumkan tarikh pernikahan tersebut di sini hari ini.

Mengimbas kembali detik perkenalan, Yusry berkata, hubungan bersama aktres filem Ombak Rindu itu berputik melalui Blackberry Messenger (BBM).

Katanya, setelah setahun berkenalan secara maya, barulah mereka mengambil keputusan untuk lebih serius dalam perhubungan.

Pengarah yang sedang sibuk dengan pembikinan filem antarabangsa, Vikingdom itu memberitahu, dia sudah bersedia untuk bergelar suami setelah menduda sejak bercerai dengan Erra Fazira pada 2006.

"Saya selesa berdampingan bersama Lisa dan kami boleh berbicara tentang apa jua perkara tanpa sempadan," katanya.

Sementara itu, Lisa yang ditemani ibunya pula berkata, angka 23 itu secara kebetulan sama dengan tarikh lahirnya 23 Mac.

"Kebetulan Yusry pula mempunyai kelapangan selepas 20 Februari. Sepanjang Januari kami akan sibuk dengan penggambaran filem Ular dan kesempatan yang ada kami gunakan untuk melangsungkan majlis pernikahan dan persandingan," jelasnya

Tangguh SBPA, gaji kami camner

PUTRAJAYA 22 Dis. - Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak mahu pelaksanaan skim sistem Saraan Baru Perkhidmatan Awam (SBPA) ditangguhkan untuk dirunding semula dengan penjawat awam, kata Presiden Kongres Kesatuan Pekerja-pekerja dalam Perkhidmatan Awam (CUEPACS), Datuk Omar Osman.

Beliau berkata demikian kepada sekumpulan ahli kongres itu di perkarangan bangunan Perdana Putra selepas mengadakan pertemuan dengan Perdana Menteri di sini hari.

Omar dijadualkan mengadakan satu sidang akhbar di Universiti Putra Malaysia tengah hari ini berhubung isu itu.

Bakal Guru Bogel nk didik budak

Bila ternampak je ttg BOGEL je tentu korang cepat2 klik. Ape yg korang cr bila bogel. Fesyen dia sama je. Cuma kebersihan & kekemasan je yg berbeza. Bg yg dh khwn tu, tok sah la korang duk bayangkn awek seksi mantap yg korang tgk. Sama je gan isteri korang, hargai la isteri anda sb korang bleh bersama dgn ikatan sah. Kalu teknik tu, pandai2 la korang ajarkn.



Gambar di atas ni menyedihkan semua org terutama ibubapa yg mempunyai anak yg bersekolah. Seorg guru boleh berkelakuan mcm tu. Bukan tak boleh, cuma kena jaga la dr ditatapi org lain. Kita kena kaya dgn nilai2 murni sb tertakluk dlm piagam. Semua org mahupn guru ni mempunyai satu kurniaan Tuhan yg perlu dijaga iaitu nafsu. Nafsu ni perlu ditutup walaupn berbeza kekuatan nya dr org lain.hahaha. 


Tapi jgn la bimbang, gadis ni bukan lah warganegara Malaysia. Sy perolehinya dr web Indonesia yg menyebarkannya. Gadis ni berasal dr Bangka Belitung dan menuntut di daerah Yokyakarta. Gambar tersebut disebarkn ke internet oleh bekas kekasih gadis tersebut. 

Body mantap, lelaki tahan

Lelaki ni, kalau citer bab perempuan cun melecun, awek yang body lawa, uhh laju je ... bukak internet, nampak je awek bibir merah, dahi licin, mata bulat ... semua nak di'add' jadi kenalan ... itu kalau dalam laman sosiallah. Erkkkk .... seperti aku, seorang lelaki ... pinar mata ooo tengok gadis cantik molek. Tapi, pesan bini selalu ingat ... kerana itulah aku  jaga-jaga dan hati-hati ... dah tahu kesan dan akibat.

Ya, lumrah dah. Sapa2 pun dah tak heran. Kadangkala ada isteri yang dah tahu perangai si suami yang dok gatal style malu-malu kucing kurap ni, dah tak ambik port sangat .... erkkk namun hati dalam sapa tau maaa .... tak gitu cik akak dan cik adik?



Gadis cantik .... itu hiasan dunia. Tuhan berikan mereka kelebihan berwajah cantik, ada potongan badan yang menawan, ada lentik dan liuk yang menghairahkan ... itu semua bukan untuk tatapan sesapa sahaja. Itu adalah buat si suami yang pandai menjaga, yang tahu menjadi pemimpin. Ia merupakan hadiah buat lelaki yang kuat iman, lelaki yang jaga sholat ... lelaki yang tahu azab api neraka. Bukan untuk lelaki sebarang-sebarang.

Lelaki, nak tengok sekali pandang .... ok. Dua kali, fikir.... tiga kali insaflah dan istifar. Aku tahu, lelaki memang suka tengok dan belek awek cun, putih melepak .... Aku pun lelaki, bukan tak pernah buat perkara yang begini. Ada buat .. cuma bila dah teringat ni, naklah juga berkongsi rasa, supaya diingati dan mengingati. Ada saham yang dah tersedia. 

Buat diri kita semua. Jagalah aset yang kita ada. Gadis cantik, hargailah diri anda. Jangan mudah dan murah ....jual mahallah sikit ehh. Dan lelaki, amboiii .... pantang korang yer .... jangan buat alasan si gadis nak buat show free ... apa ingat mata korang tu nanti tak leh jadi saksi depan Tuhan?

Marilah sama ingat. Tegur dan nasihat diri, pada masa yang sama, jangan dibiarkan yang lain lalai dan leka.

Download - Lampiran C


Ramai tertanya-tanya tentang Lampiran C SBPA Pekeliling Perkhidmatan Saraan Baru Perkhidmatan Awam (SBPA) yang diguna pakai pada 2012 nanti. Dan Lampiran C (Rujuk Slide di Bawah Ini) tersebut masih belum diupload oleh pihak JPA dan anda juga perlu merujuk ke Bahagian Sumber Manusia Kementerian/Jabatan/agensi masing-masing seperti yang dinasihatkan di Laman Web JPA mengenai Lampiran C. Mungkin terdapat masalah-masalah tertentu mahupun strategi JPA sendiri di dalam mengeluarkan Jadual Gaji Sebaris (JGS) sebagai Jadual Gaji Baru untuk Sistem SBPA 2012.

Sebenarnya Lampiran C ni kene refer pada Bahagian Sumber Manusia Kementerian/ Jabatan / Agensi masing-masing..ok..



Muat turun Pekeliling SBPA tanpa lampiran pada Portal JPA.

Padah Cinta Bomoh




Orang ramai lebih terdorong untuk merujuk bomoh bagi mendapatkan cinta walaupun menggunakan cara yang bertentangan Islam berbanding berdoa dan berserah kepada Tuhan.



Apabila mangsa tidak kuat untuk menghadapi gangguan terbabit, sihir itu lebih mudah terjadi apatah lagi jika kedua-dua pihak pernah mempunyai hubungan istimewa.



Kes sihir seperti ini terjadi sejak sekian lama di kalangan masyarakat kita yang terlalu taksub dengan dukun. Orang yang menggunakan khidmat bomoh ini kebanyakannya menggunakan ilmu hitam kerana putus asa disebabkan doa mereka tidak dimakbulkan.



Sepatutnya kita lihat balik ibadat wajib kita terutama solat, sempurna atau tidak. Kalau yang itupun tak cukup, jangan pertikaikan kenapa permintaan kita tidak ditunaikan, namun jangan pula memilih jalan tidak diredai iaitu sihir hanya solat mampu menjadi pendinding untuk mengelak terkena perbuatan sihir oleh pihak tertentu walaupun ia ilmu hitam yang paling kuat.

Layan2 sebab BORINGGGG tul

video

Cinta Kain Putih

video

Kalau Berpacaran


video


Jom belajar lagi. Boring punya pasal.........
Dapatkan code dan banyak lg di http://gitarismalaya.blogspot.com
Aku copy je sb nak kongsi dan menarik.

Letakkan Link Code anda di sini.

Boring rasanya duk tgk saje blog ni tak way pepe. Tp aku nak wat pe lg. Baca je la. Tetiba aku terfikir nak JEMPUT SEMUA BLOGGER letakkan banner code diaorg. Nnt bleh la aku baca byk2.  Harap2 ada yg sudi la nak bg. Aku copy yang jumpa je. Cr mudah korang mesej aku kat tepi tu, then aku buka and bc pastu copy code la jika korang ade letak dlm tu. Setuju tak?
PERINGATAN : 
Maklumat ini dikongsi untuk pengetahuan BUKAN berunsur lucah
Artikel yang anda akan baca nanti mungkin ada yang mencelarukan perasaan. Mungkin rangsangan dirinya sedikit terganggu. Tapi ketahuilah, aku tiada niat untuk berkata lucah ke apa kat sini. Anggaplah ianya satu info yang patut diberi perhatian bagi anda yang bergelar lelaki terutamanya. Perempuan pun sama juga. Takkanlah suami nak isterinya slim anggun menawan tapi perut suaminya boroi ke depan sampai nak tengok kaki sendiri pun tak nampak hehe. Sama²lah berusaha supaya dua² maintain slim dan bergaya.
Menurut artikel dalam kolum Info Seks majalah tersebut, lelaki yang dah berkahwin ni senang buncit disebabkan faktor kelamin sebenarnya. Orang perempuan pula perut buncit kerana kena ‘buatan orang’ hehe. Gurau². Ok. Selalu juga kita dengar lelaki yang dah berkahwin ni perut buncit sebab ada orang jaga makan minum dia. Entahlah boleh diterima ke tak. Ianya sekadar agak² orang, bukannya fakta pun. Ini faktanya yang perlu kita tahu.
Kebuncitan lelaki ini berlaku apabila cecair daripada isteri yang mengalir masuk melalui zakar semasa hubungan kelamin akan membuatkan perubahan hormon dalaman dan sekaligus akan mudah membuatkan perut menjadi buncit. Faktor itu juga menyebabkan zakar lelaki yang berkahwin akan lebih mengembang dan besar berbanding lelaki bujang. Ooo…
Namun jika hubungan kelamin tidak dilakukan dalam tempoh yang lama, perut mereka akan kembali kendur dan zakar pula akan mula mengecut. Selalunya berlaku kepada lelaki yang dah bercerai, mereka yang dah lama menduda atau selalu sibuk dengan kerja sampaikan tuntutan nafkah batin diabaikan. Kasihan ‘dia’.
 buncit berbulu bukan aku

Kepada wanita yang sudah berkahwin, dikatakan akan mempunyai kulit yang lebih lembut dan mempunyai mood yang lebih baik. Kulit isteri lembut hasil daripada pancutan sperma suami yang mengandungi banyak protein dan berkhasiat. Air mani yang dipancut ke dalam rahim isteri bukan sekadar boleh mendatangkan zuriat, ia juga akan bersatu dengan darah dan segala kebaikan air mani suami akan diserap ke dalam tubuh isteri.
Ooo patutlah wanita yang dah berkahwin ni nampak lebih gebu. Tapi rasanya awal² kahwin je kot. Dah beranak 3, mulalah kulit berlipat². Kena sama² pandai jaga badan lepas kahwin, ok?
Khasiat lain sperma untuk wanita:
  • Rambut isteri semakin hitam dan berkilat.
  • Mengurangkan jerawat.
  • Campuran sperma dalam tubuh isteri akan menghasilkan berjuta² hormon yang membuatkan wanita lebih ceria dan gembira.
Semenjak Sistem Saraan Baru Perkhidmatan Awam (SBPA) diperkenalkan dalam pembentangan belanjawan 2012 yang lalu. Ramai sungguh kakitangan awam yang tercari² Jumlah Kenaikan Gaji Sebenar yang bakal diterima bagi setiap gred Perkhidmatan Kakitangan Kerajaan. Antara yang terkena tempias sistem SBPA nie, tak lain tak bukan .. unit aku sendiri. 


Mentang² la kita orang kerja di Bahagian Penjawatan. Asyik² dapat panggilan tanya pasal kenaikan gaji je. Aik .. banyak cantik. Korang ingat kitaorang jaga gaji ke ? Kalau tanya pasal kekosongan jawatan tu. Boleh la jawab sikit². Tapi kalau tanya pasal skim tangga gaji baru. Hehehe .. sorry la ye. Tak dapat den nak menolong..


Selain tu yang aku tak tahan nak gelak. Wujud satu fatwa kiraan sendiri yang dibuat berdasarkan fakta kenaikan gaji RM80 hingga RM320 mengikut gred yang dibentangankan dalam belanjawan 2012 seperti yang tertera di bawah. Dari mana diorang dapat pun aku tak tau. Alih² dah tersebar dekat Internet.



Tangga Gaji Baru Bajet 2012 yang diwar²kan oleh sesetengah pihak
GRED 1-16 = RM80
GRED 17-26 = RM120
GRED 27-40 = RM160
GRED 41-48 = RM220
GRED 52-54 = RM260
GRED JUSA A,B,C = RM320


Memang pelik betul ! Jabatan Perkhidmatan Awam (JPA) pun belum lagi keluarkan apa² pekeliling. Dah ada pulak yang memandai² nak keluarkan kenyataan sendiri. Hehehe .. mungkin diorang dah tak sabar² nak dapat tangga gaji baru kot. Jadi dari buang masa percayakan rumours ni. Baik tunggu dulu apa² pekeliling ataupun surat arahan Perkhidmatan yang akan sampai di Jabatan masing².



Selain tu, kalau korang baca teks ucapan Belanjawan 2012 tu semula. Korang akan perasaan ada beberapa elemen utama yang digariskan dalam Sistem Saraan Baru Perkhidmatan Awam SBPA. Antaranya;



Pertama: Mewujudkan Dasar Pemisah atau exit policy bagi penjawat awam yang berprestasi rendah dan mereka yang memilih untuk meninggalkan perkhidmatan;



Kedua: Menambah baik struktur gaji penjawat awam melalui pembentukan gaji sebaris dengan mewujudkan lebih banyak mata gaji supaya penjawat awam terus mendapat kenaikan tahunan bagi tempoh yang lebih lama. Dengan itu, gaji maksimum bagi sesuatu gred adalah lebih tinggi daripada sekarang.



Ketiga: Pada perutusan khas Hari Guru yang lalu, saya telah mengumumkan laluan kerjaya perkhidmatan perguruan siswazah yang lebih baik. Tidak perlu lagi seperti dulu, seorang guru terpaksa menunggu sehingga 20 tahun untuk naik pangkat, sebaliknya sekarang, dalam skim baru mengikut time-based, seorang guru akan mendapat gred 44 pada tahun ke-8 dan gred 48 pada tahun ke-16. Bagi guru bukan siswazah, dari gred 29 kepada 32, jika mengikut sistem time-based sekarang, ia memakan masa 10 tahun, namun, di bawah SBPA hanya mengambil tempoh lapan tahun sahaja. Seterusnya pula, bagi kenaikan gred 32 ke 34, jika sekarang ini bergantung pada kekosongan, tetapi di bawah SBPA kelak, kaedah time-based lapan tahun turut diterima pakai; dan



Keempat: Kenaikan Gaji Tahunan tidak pernah disemak sejak 1991. Mulai tahun 2012, Kenaikan Gaji Tahunan Penjawat Awam akan ditingkatkan antara 80 hingga 320 ringgit mengikut gred. Di samping itu, bagi penjawat awam yang menerima opsyen ke SBPA, akan mendapat faedah kenaikan gaji, di antara 7 hingga 13 peratus.



Kalau korang tengok balik item yang nombor 4 tu. Mungkin korang akan perasaan. Hanya kepada kakitangan awam yang menerima opsyen SBPA sahaja yang akan mendapat faedah Kenaikan Gaji ini. Jadi, saranan aku. Adalah lebih baik korang tak payah terburu² dulu nak semak tangga gaji baru. Belum tentu lagi semua penjawat awam akan mendapat'durian runtuh'.



Lagipun dari cakap² yang aku dengar. Ada banyak pro dan cons dalam opsyen SBPA ini. Jadi daripada korang sibuk² bertanyakan Kadar Jadual Gaji Sebaris SBPA ini. Adalah lebih baik korang semak dulu opsyen SBPA ni bila dah keluar nanti. Itu lebih baik !