SELAMAT DATANG DIUCAPKAN BUAT PENGUNJUNG SEKALIAN

Bulan Mei, Bulan Sambutan Insan

Aku baru je cuti sempena hari pekerja selepas mengantikan hari pekerja pada hari ahad ke hari isnin. Banyak juga la yg kena selesaikan. Bukan setakat kerja je, hal lain pun turut diutamakan. Kelam kabut jugak la sb aku dlm proses perpindahan memasuki rumah baru. 
Tak sangka jugak aku bulan mei ni byk tul sambutan meraikan golongan tertentu. kira best la jugak
Tapi nape tak bg cuti je setiap sambutan tu? tentu ramai org blk kg punya.


Ini jugak la hari paling bermakna sekali bukan setakat aku sorang je, satu malaysia sibuk menyambutnya. Satu dunia lagi sibuk tahap kritikal, ye la ibu ni org yang paling berjasa kepada kita. Dari mula hidup kita dalam perut hingga lah ke akhirnya hayatnya.
Kita patut balas jasa ibu dgn apa cara sekali pun. Semoga kejayaan dan kehidupan kita menjadi bermakna.

Hari yang atas ni pun ok jgk sb aku sendiri mmg kerja sbg guru yg mendidik anak bangsa. Sambutan hari guru ni mmg selalu disambut di sekolah-sekolah. Mmg best, sebab ada la jugk aktiviti yg dilakukan. Tapi aktiviti ni guru jgk yg rancang, mcm aku ngjar disekolah rendah mmg ssh la nk harapkan murid buat semua utk guru mereka. Jawab nya kucar kacir la program. Kalu nak bagi hadiah tu boleh la diharapkan. Bukan besar pun cuma cukup utk hargai. Kalu masa guru ngajar dlm kelas semua murid belajar dgn elok pun dah cukup. Aman sikit pengajaran dalam kelas.


Last yg aku ingat nak sambut adalah nurses day sb wife aku keje nurse. So.....mmg tak leh lupa la sb dia sb suruh aku pi hntr dia dinner utk sambutan nurses day dgn rakan-rakan. Aku hantar je pun sb semua yg sambut tu perempuan je. Jadi kekok la kalu aku wat tak malu. 
Kalu korang rasa ada lagi sambutan bulan mei ni bagitau la sb aku bukn ingat sgt.

2 comments:

Fatma Diyana MB. said...

hari nurse pun ada ? baru tahuu. hee.

thanks follow saya. follow sini juga :))

Matrikgold said...

kalu nk ikut kan hari doktor pun ada
cuma diaorg suka wat dlm bilik je
diam2